Verschillende soorten matrijzen: welke matrijs heb ik nodig?

Laat u een kunststof product maken door een spuitgieter? Dan zal deze een matrijs op maat voor u ontwikkelen.

De matrijs dient als mal voor uw kunststof product. De holtes binnenin krijgen exact de vorm van uw product of onderdelen daarvan. Tijdens het spuitgieten spuiten we vloeibaar kunststof onder hoge druk in de matrijs. Na afkoeling wordt het product uitgeworpen. Wat overblijft is het gegoten kunststof product, exact in de vorm en afmetingen zoals u wenst.

Lees meer

Alles wat u moet weten over assemblage na spuitgieten

Om van een idee naar eindproduct te komen zijn er in de spuitgietwereld een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Ten eerste worden verschillende onderdelen geproduceerd. Het spuitgietproces kent daarin een vaste volgorde van productiestappen. Ten eerste wordt het idee of het voorbeeldmodel bestudeerd. Vervolgens worden er matrijstekeningen gemaakt op basis van het afgesproken materiaal en dimensies. Als de matrijstekeningen zijn goedgekeurd kan de matrijs geproduceerd worden. Als deze gereed is vinden de eerste proefspuitingen plaats. Daarna vindt vaak nog een optimalisatieslag plaats en worden de laatste puntjes op de i gezet. Dan kan de productie van start.

Lees meer

Zo bepaalt u de optimale sluitkracht bij het spuitgieten van uw kunststof product

Sluitkracht. Waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij de totstandkoming van uw kunststof product. Toch is het een essentiële factor in de productie van elk spuitgietproduct.

Sluitkracht is de kracht waarmee de spuitgietmachine de matrijs dichtgedrukt houdt terwijl de vloeibare kunststof onder hoge druk wordt ingespoten. Wanneer een product wordt gefabriceerd met een teveel of tekort aan sluitkracht kunnen er afwijkingen ontstaan. Bij Orange Plastics vangen wij daarom elk spuitgietproject aan met het calculeren van de optimale sluitkracht.

Lees meer

Verschillende Soorten Kunststoffen

Stel: u wilt een product van kunststof laten maken bij een spuitgieter. Wat voor soort kunststof wilt u dan gebruiken?

Voor velen waarschijnlijk een lastige vraag. Toch is het essentieel om bij uw kunststofproduct de juiste kunststofsoort(en) te selecteren om de gewenste vorm en functie optimaal te ondersteunen. Een kleurrijk stuk onbreekbaar speelgoed vereist nou eenmaal een compleet ander kunststofprofiel dan een transparant bloedbuisje.

In dit blog zetten we de verschillende kunststoftypen op een rij en geven we u een beeld van de respectievelijke toepassingsgebieden.

Lees meer

2K Spuitgieten: wanneer wel, wanneer niet?

2K spuitgieten maakt het mogelijk om efficiënt producten te produceren die bestaan uit meerdere componenten of zelfs verschillende materialen. Of u nu gebruik wilt maken van verschillende soorten kunststof of kunststof wilt combineren met rubber, metaal of een ander materiaal – 2K spuitgieten maakt het mogelijk. Van speelgoed tot ventilatiesystemen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar wanneer kunt u nu beter gebruik maken van2K spuitgieten, in vergelijking met enkelvoudig spuitgieten? In dit blog zetten we de voor- en nadelen op een rij. Ook kijken we naar de verschillende 2K spuitgietprocessen. Zo kunt u zelf bepalen wanneer 2K spuitgieten uitkomst biedt bij het product dat u voor ogen heeft. 

Lees meer

Spuitgieten voor de voedingsindustrie

We staan er als consument niet zo bij stil, maar tegenwoordig wordt bijna elk voedingsmiddel in de supermarkt gepresenteerd in een passende verpakking. En vaak – zonder dat we dat beseffen – speelt deze verpakking een grote rol in de keuze voor het wel of niet plaatsen van dat product in ons winkelwagentje.

Het uiterlijk van een product kan het verschil maken tussen een ‘ja’ en een ‘nee’. Het is daarom belangrijk het voedingsproduct zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren richting de consument.

Spuitgieten is de meest gangbare productiemethode voor de vervaardiging van verpakkingen van voedingsmiddelen. Deze methode brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit en kosten. In dit blog lichten we de vier grootste voordelen toe.

Lees meer

Orange Plastics Logo Transparant

Over Orange Plastics
Contact

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

+31 (0) 346 252 128
 info@orangeplastics.nl