+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Alles Wat u Moet Weten over Assemblage na Spuitgieten

Om van een idee naar eindproduct te komen zijn er in de spuitgietwereld een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Ten eerste worden verschillende onderdelen geproduceerd. Het spuitgietproces kent daarin een vaste volgorde van productiestappen. Ten eerste wordt het idee of het voorbeeldmodel bestudeerd. Vervolgens worden er matrijstekeningen gemaakt op basis van het afgesproken materiaal en dimensies. Als de matrijstekeningen zijn goedgekeurd kan de matrijs geproduceerd worden. Als deze gereed is vinden de eerste proefspuitingen plaats. Daarna vindt vaak nog een optimalisatieslag plaats en worden de laatste puntjes op de i gezet. Dan kan de productie van start.

Het spuitgieten van uw product is klaar. Maar daarmee hoeft de productie nog niet voltooid te zijn. Voor veel producten is het noodzakelijk om verschillende losse onderdelen en/of materialen te combineren. Dit gebeurt in de assemblagefase.

Assemblage na spuitgieten

Dit blog onthult alles wat u moet weten over het assemblageproces. Niet elke spuitgieter beschikt over de mogelijkheid om te assembleren, Orange Plastics doet dat wel. Hoe ziet een dag op de assemblageafdeling van Orange Plastics eruit? En wellicht belangrijker nog, wat zijn voor u als klant de mogelijkheden wanneer het aankomt op assemblage? U ontdekt het hier.

Assemblage na spuitgieten

Op de assemblageafdeling van een spuitgieter worden losse onderdelen samengevoegd tot een compleet eindproduct. Dit kan zo simpel zijn als het plakken van een sticker op een product, of zo complex als het correct samenbrengen van tientallen componenten van uiteenlopende materialen.

Hoe ziet het assemblageproces er precies uit? Afhankelijk van de noodzakelijke handelingen, vindt assemblage handmatig of geautomatiseerd plaats.

Indien nodig worden losse onderdelen eerst onderworpen aan een gedetailleerde nabewerking. De nabewerking kan plaatsvinden aan de hand van een aantal verschillende technieken. Denk hierbij onder andere aan snijden, ponsen en frezen.

Zo worden in deze fase bijvoorbeeld de scherpe randjes van een babypotje netjes glad geslepen en wordt het potje voorzien van een glanzende laag. 

Nadat de afwerking van uw kunststoffen onderdelen voldoet aan uw en onze eisen, begint de volgende stap in het assemblageproces: het daadwerkelijke samenvoegen van de verschillende componenten die samen uw eindproduct vormen.

Afhankelijk van uw wensen, kan uw spuitgieter deelassemblage of totaalassemblage verzorgen. Zo kan er sprake zijn van verschillende kunststoffen componenten die samengevoegd dienen te worden. Maar ook voor het assembleren van uw kunststof product gecombineerd met bijvoorbeeld ingekochte, componenten draaien wij bij Orange Plastics onze handen niet om! We zijn in staat om zowel off-the-shelf producten als klantspecifieke inkooponderdelen in het eindproduct te verwerken. Meer algemene informatie over totaalproductie bij Orange plastics leest u hier. 

Verminder assemblagetijd met insert molding en outsert molding

Stel, u wilt een metalen component omsluiten met kunststof.

Traditioneel gezien wordt het kunststofgedeelte afzonderlijk vervaardigd, waarna deze pas na spuitgieten met de metalen component wordt samengevoegd. Met insert en outsert molding wordt de component voorafgaand aan het spuitgieten rechtstreeks in de matrijs geplaatst, zodat de twee componenten al tijdens de productie worden samengevoegd. Hiermee bespaart u aanzienlijk op assemblagetijd en kosten.

Bovendien heeft u met insert en outsert molding minder materiaal nodig voor dezelfde productsterkte. Ook hierdoor worden er kosten bespaard.

Cleanroom assemblage

Sommige spuitgieters beschikken over een clean room, waarmee ze assemblage in een gecontroleerde, contaminatievrije omgeving kunnen garanderen. Dit is vooral wenselijk en soms noodzakelijk voor kunststofproducten en halffabricaten in de food en medische sector.

Voor uw contaminatiegevoelige producten biedt Orange Plastics daarom een hooggekwalificeerde cleanroom aan. Deze cleanroom heeft maximaal 3.520 deeltjes van 0,5 µm of groter; een niveau van luchtkwaliteit ruim 10.000 keer schoner dan een standaard (schone) fabrieksomgeving. Uw product wordt geassembleerd in een gecontroleerde ruimte, waarbij medewerkers zich bovendien aan strikte kledingvoorschriften houden.

Spuitgieten en assemblage bij Orange Plastics

Orange Plastics is als totaalleverancier uw ideale partner voor een compleet spuitgiettraject. We stemmen het gehele traject naadloos op elkaar af – van designoptimalisatie tot een zo efficiënt mogelijke assemblage.

Wij adviseren u graag over de optimale inrichting van het spuitgiet- assemblageproces voor uw kunststofproduct. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Orange Plastics voor een verkennend gesprek.

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128