+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Spuitgieten, duurzaamheid & recycling

Spuitgieten is een krachtige massaproductiemethode om kunststofproducten op een snelle, betrouwbare en kosteneffectieve manier te produceren. Echter, zoals bij elke massaproductiemethode, zal de industrie moeten innoveren om duurzamer te worden.

Lees verder

De Spuitgietmachine: Zo Werkt Het

Spuitgieten is ’s werelds meest gebruikte productiemethode wanneer het gaat over het creëren van plastic producten en onderdelen. Maar hoe werkt een spuitgietmachine eigenlijk? Hoe verschillen de diverse machines onderling van elkaar? En hoe groot moet uw productieserie zijn voordat spuitgieten kosteneffectief wordt?

Lees verder

Zo Identificeert u ieder Type Kunststof

Zoals u in ons vorige blog misschien al wel hebt gelezen, zijn er ontzettend veel verschillende soorten kunststof die gebruikt kunnen worden voor spuitgieten. Dit leidt vaak tot de vraag: welk type kunststof is het meest geschikt voor de productie van mijn product? Maar de vraag kan natuurlijk ook andersom bestaan, namelijk: van welk soort kunststof is dit product gemaakt?

In dit blog leggen we uit hoe u hierachter kunt komen. We bespreken drie verschillende tests die u bovendien zelf kunt uitvoeren, mocht u dat leuk vinden, om te ontdekken van welk type plastic een product is gemaakt. 

Lees verder

Een product spuitgieten? Dit zijn uw mogelijkheden voor een perfecte afwerking

De meeste stappen van de spuitgietcyclus zijn hoofdzakelijk gericht op functionele aspecten van het te maken product. Een product moet doen waar het voor bedoeld is. Uiteraard is dit meer dan waar, maar er is nog iets waarover nagedacht moet worden namelijk: de look and feel. In dit blog kijken we naar de belangrijkste esthetische overwegingen die u dient te maken voor én na het spuitgieten van uw product.

Lees verder

Spuitgietmatrijzen in Alle Soorten en Maten: Hoe Kies ik?

Wilt u plastic producten laten produceren?

Begin dan bij het ontwerpen van een geschikte matrijs. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dit blog laat u kennis maken met de grondslagen van matrijsontwerpen. We kijken naar hoe matrijzen worden gemaakt, hoe ze werken en welke verschillende soorten u kunt kiezen voor uw gewenste product. 

Benieuwd? Lees mee.

Lees verder

7 Verschillende Soorten Kunststof en hun Toepassing

Bij het produceren van een product komt veel kijken. Hoeveel stuks wil ik laten maken, welke methode zet ik daarvoor in en bij welke producent wil ik het laten doen?

Veel ondernemers die een kunststofproduct willen laten maken kiezen voor spuitgieten. Maar dan komt de volgende vraag alweer om de hoek kijken, namelijk: welk kunststof is geschikt voor mijn product? Een lastige vraag. Want ieder kunststof heeft weer andere eigenschappen. 

Daarom besteden we in dit blog aandacht aan 7 verschillende soorten kunststof, de eigenschappen van deze verschillende soorten en vertellen we bovendien voor welke producten deze kunststoffen gebruikt worden. Lees snel verder.  

Lees verder

Van Losse Onderdelen tot Compleet Eindproduct: Alles over Assemblage

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u stofzuigt, of met uw computermuis op een website scrolt. Maar veel van de producten die u in het dagelijks leven gebruikt zijn opgebouwd uit veel losse onderdelen. Het verbinden van de losse onderdelen in een spuitgietproces noemen we de assemblage.

In dit blog leest u alles over de assemblagefase. Wanneer is het nodig om te assembleren, hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de voordelen van het gebruiken van een cleanroom? Ook kijken we naar hoe assemblage op een later moment kan profiteren van een goed uitgedacht design in de beginfase.

Lees verder

Spuitgieten in Stappen: van Idee tot Volwaardig Eindproduct

Spuitgieten is een complexe productietechniek.

En hoewel een spuitgietcyclus vliegensvlug kan verlopen, bestaat deze techniek uit flink wat stappen. In dit blog gaan we dieper in op de productietechniek die wij bij Orange Plastics dagelijks inzetten om van een ideeschets tot een volwaardig, kwalitatief hoogstaand product te komen.

We verhelderen hoe we een ruwe schets omzetten tot een geschikt design voor spuitgieten. Hierna vertellen we meer over het productieproces en beschrijven we tot slot hoe de producten die vers uit de machine komen rollen worden afgerond en klaargemaakt voor gebruik.

Lees verder

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128