+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

De Spuitgietmachine: Zo Werkt Het

Spuitgieten is ’s werelds meest gebruikte productiemethode wanneer het gaat over het creëren van plastic producten en onderdelen. Maar hoe werkt een spuitgietmachine eigenlijk? Hoe verschillen de diverse machines onderling van elkaar? En hoe groot moet uw productieserie zijn voordat spuitgieten kosteneffectief wordt?

Lees verder

Zo Identificeert u ieder Type Kunststof

Zoals u in ons vorige blog misschien al wel hebt gelezen, zijn er ontzettend veel verschillende soorten kunststof die gebruikt kunnen worden voor spuitgieten. Dit leidt vaak tot de vraag: welk type kunststof is het meest geschikt voor de productie van mijn product? Maar de vraag kan natuurlijk ook andersom bestaan, namelijk: van welk soort kunststof is dit product gemaakt?

In dit blog leggen we uit hoe u hierachter kunt komen. We bespreken drie verschillende tests die u bovendien zelf kunt uitvoeren, mocht u dat leuk vinden, om te ontdekken van welk type plastic een product is gemaakt. 

Lees verder

Met Trots Presenteren wij: de Orange Plastics Academy (OPA)

Als partner in spuitgieten kunnen wij ons heel goed voorstellen dat wanneer u van plan bent een kunststof product te laten maken, u eerst eens goed wilt weten hoe de vork in de steel zit.

Hoe ziet zo’n spuitgietproces eruit? Is deze productiemethode duur? En welke mogelijkheden heb ik voor mijn product?

Uiteraard is er veel informatie te vinden op het internet. Maar het vinden van correcte, begrijpelijke en betrouwbare informatie is vaak een uitdaging. Wij vonden dat dit makkelijker moest zijn. En bovendien leuker!

Lees verder

Spuitgietmatrijzen in Alle Soorten en Maten: Hoe Kies ik?

Wilt u plastic producten laten produceren?

Begin dan bij het ontwerpen van een geschikte matrijs. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dit blog laat u kennis maken met de grondslagen van matrijsontwerpen. We kijken naar hoe matrijzen worden gemaakt, hoe ze werken en welke verschillende soorten u kunt kiezen voor uw gewenste product. 

Benieuwd? Lees mee.

Lees verder

7 Verschillende Soorten Kunststof en hun Toepassing

Bij het produceren van een product komt veel kijken. Hoeveel stuks wil ik laten maken, welke methode zet ik daarvoor in en bij welke producent wil ik het laten doen?

Veel ondernemers die een kunststofproduct willen laten maken kiezen voor spuitgieten. Maar dan komt de volgende vraag alweer om de hoek kijken, namelijk: welk kunststof is geschikt voor mijn product? Een lastige vraag. Want ieder kunststof heeft weer andere eigenschappen. 

Daarom besteden we in dit blog aandacht aan 7 verschillende soorten kunststof, de eigenschappen van deze verschillende soorten en vertellen we bovendien voor welke producten deze kunststoffen gebruikt worden. Lees snel verder.  

Lees verder

Verschillende soorten matrijzen: welke matrijs heb ik nodig?

Laat u een kunststof product maken door een spuitgieter? Dan zal deze een matrijs op maat voor u ontwikkelen.

De matrijs dient als mal voor uw kunststof product. De holtes binnenin krijgen exact de vorm van uw product of onderdelen daarvan. Tijdens het spuitgieten spuiten we vloeibaar kunststof onder hoge druk in de matrijs. Na afkoeling wordt het product uitgeworpen. Wat overblijft is het gegoten kunststof product, exact in de vorm en afmetingen zoals u wenst.

Lees verder

Spuitgieten in Stappen: van Idee tot Volwaardig Eindproduct

Spuitgieten is een complexe productietechniek.

En hoewel een spuitgietcyclus vliegensvlug kan verlopen, bestaat deze techniek uit flink wat stappen. In dit blog gaan we dieper in op de productietechniek die wij bij Orange Plastics dagelijks inzetten om van een ideeschets tot een volwaardig, kwalitatief hoogstaand product te komen.

We verhelderen hoe we een ruwe schets omzetten tot een geschikt design voor spuitgieten. Hierna vertellen we meer over het productieproces en beschrijven we tot slot hoe de producten die vers uit de machine komen rollen worden afgerond en klaargemaakt voor gebruik.

Lees verder

Alles Wat u Moet Weten over Assemblage na Spuitgieten

Om van een idee naar eindproduct te komen zijn er in de spuitgietwereld een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Ten eerste worden verschillende onderdelen geproduceerd. Het spuitgietproces kent daarin een vaste volgorde van productiestappen. Ten eerste wordt het idee of het voorbeeldmodel bestudeerd. Vervolgens worden er matrijstekeningen gemaakt op basis van het afgesproken materiaal en dimensies. Als de matrijstekeningen zijn goedgekeurd kan de matrijs geproduceerd worden. Als deze gereed is vinden de eerste proefspuitingen plaats. Daarna vindt vaak nog een optimalisatieslag plaats en worden de laatste puntjes op de i gezet. Dan kan de productie van start.

Lees verder

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128