+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Zo Bepaalt u de Optimale Sluitkracht bij het Spuitgieten van uw Kunststof Product

Sluitkracht. Waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij de totstandkoming van uw kunststof product. Toch is het een essentiële factor in de productie van elk spuitgietproduct.

Sluitkracht is de kracht waarmee de spuitgietmachine de matrijs dichtgedrukt houdt terwijl de vloeibare kunststof onder hoge druk wordt ingespoten. Wanneer een product wordt gefabriceerd met een teveel of tekort aan sluitkracht kunnen er afwijkingen ontstaan. Bij Orange Plastics vangen wij daarom elk spuitgietproject aan met het calculeren van de optimale sluitkracht.

Lees verder

Spuitgieten voor de Voedingsindustrie

We staan er als consument niet zo bij stil, maar tegenwoordig wordt bijna elk voedingsmiddel in de supermarkt gepresenteerd in een passende verpakking. En vaak – zonder dat we dat beseffen – speelt deze verpakking een grote rol in de keuze voor het wel of niet plaatsen van dat product in ons winkelwagentje.

Het uiterlijk van een product kan het verschil maken tussen een ‘ja’ en een ‘nee’. Het is daarom belangrijk het voedingsproduct zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren richting de consument.

Spuitgieten is de meest gangbare productiemethode voor de vervaardiging van verpakkingen van voedingsmiddelen. Deze methode brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit en kosten. In dit blog lichten we de vier grootste voordelen toe.

Lees verder

Bespaar kosten door te spuitgieten met Design for Assembly (DFA)

Een onderdeel dat vaak onderschat wordt binnen het spuitgietproces is de assemblage van het eindproduct. Afhankelijk van de complexiteit van het product, wordt het eindresultaat opgebouwd uit een divers aantal losse onderdelen. En alhoewel deze losse onderdelen misschien niet per se ingewikkeld te produceren zijn, kan de assemblage hiervan een omvangrijke en daarmee kostbare stap zijn. Het is daarom zinvol om al in de designfase rekening te houden met een zo efficiënt mogelijke assemblage.

Lees verder

Verschillende Soorten Kunststoffen

Stel: u wilt een product van kunststof laten maken bij een spuitgieter. Wat voor soort kunststof wilt u dan gebruiken?

Voor velen waarschijnlijk een lastige vraag. Toch is het essentieel om bij uw kunststofproduct de juiste kunststofsoort(en) te selecteren om de gewenste vorm en functie optimaal te ondersteunen. Een kleurrijk stuk onbreekbaar speelgoed vereist nou eenmaal een compleet ander kunststofprofiel dan een transparant bloedbuisje.

In dit blog zetten we de verschillende kunststoftypen op een rij en geven we u een beeld van de respectievelijke toepassingsgebieden.

Lees verder

Personal Care Producten: Waarom is Spuitgieten de Beste Keuze?

Een mooi product verdient een gepaste verpakking. Een industrie waarin dit bij uitstek belangrijk is, is personal care.

Bij persoonlijke verzorgingsproducten draait alles om de verpakking. De aantrekkelijkheid van een verzorgingsproduct is key.

Maar niet alleen het uiterlijk van de verpakking is belangrijk. Vele factoren kunnen het verschil maken tussen een succes en een flop. Het is dan ook meer dan terecht dat onze klanten hoge eisen stellen aan de look and feel van hun personal care producten.

Denk bijvoorbeeld aan de afsluitbaarheid, juiste grondstof, het gebruikersgemak en ga zo door.

In dit blog bespreken we welke factoren essentieel zijn voor de succesvolle productie van een personal care product. Ook lichten we toe wanneer spuitgieten de juiste keuze is voor verpakkingen binnen deze productcategorie.

Lees verder

Waar Komen Kosten bij Spuitgieten Vandaan?

Wanneer u een kunststof product laat produceren, wordt de kostprijs door uiteenlopende factoren bepaald. Als spuitgietbedrijf kunnen wij ons goed voorstellen dat u zich afvraagt welke factoren dit zijn.

Sommige liggen meer voor de hand; denk aan de complexiteit van uw design, het aantal producten dat u wilt laten produceren of het materiaal dat u kiest.

Echter worden er achter de schermen nog heel wat kosten gemaakt waar u misschien in eerste instantie niet aan zou denken.

Bent u benieuwd met welke (wellicht onverwachte) kostenposten een spuitgieter allemaal te maken heeft? Lees het in dit blog. 

Lees verder

2K Spuitgieten: Wanneer Wel, Wanneer Niet?

2K spuitgieten maakt het mogelijk om efficiënt producten te produceren die bestaan uit meerdere componenten of zelfs verschillende materialen. Of u nu gebruik wilt maken van verschillende soorten kunststof of kunststof wilt combineren met rubber, metaal of een ander materiaal – 2K spuitgieten maakt het mogelijk. Van speelgoed tot ventilatiesystemen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar wanneer kunt u nu beter gebruik maken van 2K spuitgieten, in vergelijking met enkelvoudig spuitgieten? In dit blog zetten we de voor- en nadelen op een rij. Ook kijken we naar de verschillende 2K spuitgietprocessen. Zo kunt u zelf bepalen wanneer 2K spuitgieten uitkomst biedt bij het product dat u voor ogen heeft. 

Lees verder

Hoe Lang Duurt Spuitgieten?

Spuitgieten is de ideale productiemethode wanneer u van plan bent op grote schaal te produceren. De methode is voordelig, levert een consistent hoge kwaliteit en is daarnaast ook nog eens relatief snel.

Lees verder

3D Printen vs. Spuitgieten

Hoewel velen denken dat de productiemethoden 3D printen en spuitgieten gevreesde concurrenten van elkaar zijn, is niets minder waar. Ondanks dat de methoden vaak in staat zijn dezelfde producten te maken, zijn de methoden eerder complementair dan elkaars rivalen.

Maar hoe komt het dan dat veel mensen deze denkfout maken? In dit blog maken we voor u duidelijk op welke gebieden 3D printen en Spuitgieten overeenkomen, en waarop ze verschillen. Na het lezen van dit blog kunt u beter bepalen wanneer welke methode het meest geschikt is voor de productie van uw product.

Lees verder

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128