+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Bespaar kosten door te spuitgieten met Design for Assembly (DFA)

Een onderdeel dat vaak onderschat wordt binnen het spuitgietproces is de assemblage van het eindproduct. Afhankelijk van de complexiteit van het product, wordt het eindresultaat opgebouwd uit een divers aantal losse onderdelen. En alhoewel deze losse onderdelen misschien niet per se ingewikkeld te produceren zijn, kan de assemblage hiervan een omvangrijke en daarmee kostbare stap zijn. Het is daarom zinvol om al in de designfase rekening te houden met een zo efficiënt mogelijke assemblage.

Lees verder

Hoe Word je Spuitgieter?

De ene spuitgieter is de andere niet. Daarom gaat u grondig op zoek naar de beste producent voor uw product. Logisch, vinden wij bij Orange Plastics.

Wat maakt een spuitgieter eigenlijk een goede spuitgieter? Vanzelfsprekend speelt de juiste apparatuur een rol. Maar kennis over de laatste technieken, processen en voldoende ervaring staan bovenaan de checklist voor een gedegen keuze van een spuitgietbedrijf. Daarom besteden we bij Orange Plastics veel aandacht aan de kennis en kunde van ons personeel.

Een goed spuitgietbedrijf werkt met goed opgeleide vakmannen en -vrouwen. Maar hoe word je eigenlijk spuitgieter? Wat voor opleidingen bestaan er binnen dit vakgebied?

Lees verder

De Geschiedenis van Spuitgieten

Hoewel wij bij Orange Plastics dagelijks grote hoeveelheden plastic granulaat omtoveren tot alledaagse producten, staan we eigenlijk zelden stil bij hoe deze productiemethode is ontstaan. Toch informeren geïnteresseerde klanten geregeld naar de geschiedenis van spuitgieten.

Hoe is de spuitgiettechniek eigenlijk ontstaan? In dit blog maken we samen met u een kleine reis van toen naar nu.

Lees verder

Waar Komen Kosten bij Spuitgieten Vandaan?

Wanneer u een kunststof product laat produceren, wordt de kostprijs door uiteenlopende factoren bepaald. Als spuitgietbedrijf kunnen wij ons goed voorstellen dat u zich afvraagt welke factoren dit zijn.

Sommige liggen meer voor de hand; denk aan de complexiteit van uw design, het aantal producten dat u wilt laten produceren of het materiaal dat u kiest.

Echter worden er achter de schermen nog heel wat kosten gemaakt waar u misschien in eerste instantie niet aan zou denken.

Bent u benieuwd met welke (wellicht onverwachte) kostenposten een spuitgieter allemaal te maken heeft? Lees het in dit blog. 

Lees verder

Een Succesvol Kunststof Product in 5 Stappen

Veel spuitgieters wijzen u op het belang van een gedegen aansluiting tussen elke stap van het spuitgietproces. En daar zijn we het geheel mee eens. Het werpt echter de vraag op wat een ‘optimaal spuitgiettraject’ concreet inhoudt.

Tijd voor duidelijkheid. In dit blog verhelderen we de 5 stappen waarmee we voor u een kunststofproduct realiseren, geheel afgestemd op uw wensen.

Uw productietraject begint wanneer u ons belt of mailt met uw productconcept. Maar welke acties rollen we vervolgens uit om een efficiënt productietraject te realiseren met de laagst mogelijk cost per product? Hieronder een overzicht.

Lees verder

3D Printen vs. Spuitgieten

Hoewel velen denken dat de productiemethoden 3D printen en spuitgieten gevreesde concurrenten van elkaar zijn, is niets minder waar. Ondanks dat de methoden vaak in staat zijn dezelfde producten te maken, zijn de methoden eerder complementair dan elkaars rivalen.

Maar hoe komt het dan dat veel mensen deze denkfout maken? In dit blog maken we voor u duidelijk op welke gebieden 3D printen en Spuitgieten overeenkomen, en waarop ze verschillen. Na het lezen van dit blog kunt u beter bepalen wanneer welke methode het meest geschikt is voor de productie van uw product.

Lees verder

Orange Plastics produceert: de SELFSKIE

Bij Orange Plastics krijgen we een divers palet aan opdrachten binnen. Af en toe komt er zo’n leuk, vernieuwend product voorbij, dat we het niet kunnen laten om dit met u te delen.

Zo ook met het volgende product, dat wij recentelijk mochten produceren voor het kickstartproject van selfskie.com.  

Speciaal voor alle “zelf(ie)bewuste” Nederlanders presenteren wij u: de SELFSKIE.

Lees verder

Sluitkracht van Spuitgietmachines

Spuitgietmachines komen voor in vele soorten en maten. Een sleutelvariabele in de selectie van een geschikte spuitgietmachine voor uw product is de sluitkracht. Deze kan variëren van 20 ton tot maar liefst 3000 ton en zelfs daarboven.

Wat is de functie van sluitkracht bij het spuitgieten van uw product? Hoe kunt u aan de hand van productvariabelen zelf de noodzakelijke sluitkracht calculeren? En waar moet u op letten bij de selectie van een gedegen spuitgietpartner?

Dit blog zet alle zaken omtrent sluitkracht op een rij.

Lees verder

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128