+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

De Spuitgietcyclus

Spuitgieten is niet voor niets de meest gebruikte productiemethode voor de bewerking van kunststof. Maar hoe gaat het spuitgietproces eigenlijk in zijn werk?

Stap 1. Ontwerp en Optimalisatie van uw Spuitgietproduct

U levert uw productontwerp, wij voeren het voor u uit. Door vele jaren ervaring in kunststofproductie en spuitgieten kan Orange Plastics uw productontwerp naadloos omzetten in een spuitgietbaar 3D-design. Niet elk product laat zich zomaar spuitgieten in kunststof. We helpen de haalbaarheid te beoordelen, wijzen op verbeterpunten en schaven desgewenst de scherpe randjes eraf – soms letterlijk.

Stap 2. Matrijzen voor Spuitgieten

Op basis van het 3D-productdesign maken wij uw spuitgietmatrijzen. De matrijsconstructie wordt vervaardigd aan de hand van gedetailleerde 3D-matrijstekeningen, welke wij in-huis realiseren. Elk productdetail vindt zo zijn weerslag in de matrijs. Onze grondige kennis van het spuitgietproces en ervaring met moldflow-analyses stelt ons in staat hindernissen in de productie een stap voor te zijn met een gedegen matrijsopbouw. Na de proefspuiting en uw goedkeur volgt de daadwerkelijke productie.

Stap 3. Spuitgietproductie

Wij beschikken over productiefaciliteiten in Nederland en China, zodat we elk component van uw kunststof eindproduct efficiënt kunnen produceren en zo de kosten voor u laag houden. Uw product bepaalt de keuze van onze productielocatie. Volumineuze producten, of producten zonder assemblage, spuitgieten we in Nederland. Zo zijn we het meest kostenefficiënt en produceren we met een zo klein mogelijke carbon footprint. Indien uw product uit meerdere onderdelen bestaat en diverse nabewerkingen behoeft, is het efficiënter deze te spuitgieten op onze locatie in China. Nadat het spuitgieten is voltooid, wordt uw product desgewenst verder afgewerkt voor een fraai eindresultaat, bijvoorbeeld met technieken als natlakken, bedrukken en printen.

Stap 4. Assemblage na Spuitgieten

Een cruciale stap in het realiseren van uw eindproduct is het samenvoegen van de verschillende componenten. Na assemblage worden uw producten uitvoerig gecontroleerd. Indien gewenst, vindt de assemblage plaats in onze Cleanroom ISO 14644-1 class 5.

Stap 5. Verpakken na Spuitgieten

Wilt u uw eindproduct direct gereed hebben voor de verkoop? Orange Plastics verzorgt desgewenst uw gehele verpakkingstraject. Wij verzorgen blisters, full-color bedrukte dozen en sluiten handleidingen bij.

Stap 6. Levering

Uit welke fabriek van Orange Plastics uw eindproduct ook komt, wij garanderen een snelle en efficiënte levering. Afhankelijk van uw wensen, spreken wij een levertijd en locatie af. Indien gewenst nemen we u ook de logistiek uit handen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Lees meer over matrijzen

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128