+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Duurzaamheid – Orange Plastics en Return2Sender

R2S Keurmerk NieuwOrange Plastics is zich als kunststofproducent bewust van zijn verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen.

Ons productieproces verlegt de lat van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kunststofproductie. Tegelijkertijd biedt het een kostenvoordeel voor onze klanten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ons partnerschap met Return2Sender, ook wel afgekort met R2S.

Wat is Return2Sender?

R2S stelt zich tot doel plasticfabrikanten duurzamer te laten produceren. Dit gebeurt op een innovatieve manier van recyclen.

Het is een slimmere manier van recyclen. Producten met het R2S-kenmerk kunnen gesorteerd worden op hun exacte kunststofspecificatie. Door deze grondige kennis van de kunststoffen, kunnen dezelfde producten gebruikt worden om een gelijkwaardig product opnieuw te maken. Dit is anders dan het traditionele recyclen, waarbij waardevolle kunststoffen worden samengevoegd om laagwaardige producten te produceren.

Sorteer op Kunststoftype voor een Beter Milieu

Door onze samenwerking met Return2Sender verminderen we aan het begin van de productieketen het gebruik van fossiele grondstoffen. Door te sorteren op kunststofspecificatie, kan immers hetzelfde kunststoftype worden gebruikt.

Bijkomend voordeel van deze recyclingsmethode is dat ook plastic producten die normaal bij het afval belanden, nu opnieuw zinvol kunnen worden gebruikt. Dit betekent minder druk op ons afvalverwerkingssysteem. Dubbel zo goed voor het milieu dus! Maar ook voor u als leverancier van deze producten.

Return2Sender Helpt U Kosten te Besparen

Return2Sender is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw bedrijfsresultaat.

Naast het hergebruik van uw oude producten als grondstof voor uw nieuwe producten, kunt u met R2S geld besparen in uw eigen productieketen door direct met de consument in contact te treden.

Wilt u meer weten over Return2Sender? Klik dan hier voor de website.

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128