+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Hoe Word je Spuitgieter?

De ene spuitgieter is de andere niet. Daarom gaat u grondig op zoek naar de beste producent voor uw product. Logisch, vinden wij bij Orange Plastics.

Wat maakt een spuitgieter eigenlijk een goede spuitgieter? Vanzelfsprekend speelt de juiste apparatuur een rol. Maar kennis over de laatste technieken, processen en voldoende ervaring staan bovenaan de checklist voor een gedegen keuze van een spuitgietbedrijf. Daarom besteden we bij Orange Plastics veel aandacht aan de kennis en kunde van ons personeel.

Een goed spuitgietbedrijf werkt met goed opgeleide vakmannen en -vrouwen. Maar hoe word je eigenlijk spuitgieter? Wat voor opleidingen bestaan er binnen dit vakgebied?

 

Van leek tot kenner: Spuitgieten 1

De weg naar spuitgietexpert start bij de opleiding Spuitgieten 1. Binnen deze opleiding leer je het vak in de gehele breedte kennen. Denk hierbij aan de onderverdeling en benaming van kunststoffen, eigenschappen van thermoplasten, diverse soorten thermoplasten en hun verwerkingseigenschappen.

Maar ook de werking van de machine en productkennis worden natuurlijk uitgebreid behandeld. Typen spuitgietmachines, sluiteenheid, injectie-eenheid en start-stopprocedures zijn bekende begrippen onder beginnende spuitgieters. Praktijkervaring is vanzelfsprekend een essentieel onderdeel van Spuitgieten 1.

Na afronding van deze opleiding is de beginnende spuitgieter een flink stuk op weg. Hij is in staat het spuitgietproces zelfstandig uit te voeren, problemen te herkennen en simpele problemen te verhelpen. Het behalen van de opleiding wordt bekroond met het landelijk erkende NRK-diploma Spuitgieten 1.

Hoe word je spuitgieter

Doorleren: Spuitgieten 2

De volgende stap is Spuitgieten 2. Hiermee bewegen spuitgieters zich in de richting van heuse expert. Specifieke problemen in het productieproces spelen een grotere rol bij deze opleiding.

Door het leren herkennen en deels oplossen van deze problemen zijn de spuitgieters na het afronden van Spuitgieten 2 beter in staat het spuitgietproces te beïnvloeden. Ook voor deze opleiding ontvangt de geslaagde een landelijk erkend NRK-diploma.

Ondanks dat de spuitgieter met deze opleiding vele anderen voorbij streeft, heeft hij de mogelijkheid nog een stapje verder te gaan. De spuitgieter is nog één stadium verwijderd van algeheel spuitgietexpert.

Het echte werk: Spuitgieten 3

Spuitgieten 3 speelt in op de steeds groter wordende behoefte binnen de kunststofindustrie aan hogere spuitgiettechnische vakkennis. Er wordt dieper ingegaan op diverse kunststoffen, additieven, procesoptimalisatie, aanspuitsystemen, de kwaliteit van het spuitgietproces en troubleshooting.

De focus ligt volledig op het herkennen, analyseren en oplossen van problemen. Na deze opleiding is de spuitgieter in staat het gehele productieproces zelfstandig uit te voeren; van het maken van matrijzen tot aan de assemblage.

Eventuele moeilijkheden in het proces kunnen moeiteloos worden verholpen. Deze spuitgieters zijn in staat de moeilijkste productietrajecten foutloos en rap te doorlopen. Ze kennen een ongekende efficiëntie en precisie. Hierdoor worden deze experts ingezet voor de productie van zeer complexe producten, bestaande uit meerdere materialen, componenten en/of een ongebruikelijke vorm.

De visie van Orange Plastics

Bij Orange Plastics staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Wij zijn niet voor niets met trots een erkend leerbedrijf.

Dit stelt ons in staat u enkel productietrajecten te leveren waar u zorgeloos op kunt vertrouwen. Per opdracht stellen we een team samen van interne en externe specialisten. U kunt er zeker van zijn dat uw productidee naadloos wordt doorvertaald naar het tastbare functionele product dat u voor ogen had toen u bij ons kwam. 

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128