+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Veel gestelde vragen

Wat is een matrijs?

Een matrijs is een stuk gereedschap dat speciaal wordt vervaardigd voor de productie van uw kunststof product. Orange Plastics beschikt over zijn eigen matrijsmakerij.

De functie van een matrijs

matrijs in productieomgevingNet als een mal, bevat een matrijs een holte waarmee uw kunststofproduct zijn vorm krijgt. Tijdens het spuitgieten wordt de vloeibare kunststof in uw matrijs gespoten.

Het is van belang om een matrijs tot in perfectie te optimaliseren, aangezien elke oneffenheid in de uiteindelijke producten zichtbaar is. Matrijsproductie is dan ook een kostbare eerste stap bij spuitgieten.

Opbouw en grootte van matrijs

De grootte van de matrijs is afhankelijk van onder meer capaciteit van de spuitgietmachine, seriegrootte en de vorm en afmetingen van uw product.

Het ontwerp en de matrijsonderdelen van een matrijs zijn er tevens op gericht dat het kunststof product efficiënt uit de matrijs genomen kan worden.

Eén matrijs of meerdere?

Voor de meeste kunststofproducten is één matrijs niet voldoende. Deze producten bestaan uit verschillende componenten, met wisselende kunststofsoorten. Voor elk component wordt dan een afzonderlijke matrijs ontwikkeld.

Orange Plastics biedt ook 2k-spuitgieten, waarmee een product bestaande uit twee kunststofcomponenten alsnog met één matrijs vervaardigd kan worden.

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128