+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Matrijsonderdelen

Matrijzen voor spuitgieten bestaan uit verschillende onderdelen: twee hoofddelen, een inspuitzijde en een uitwerpzijde. Al deze delen samen omsluiten een of meerdere vormholten.

Bij spuitgieten wordt het verwarmde, gesmolten kunststof in de vormholtes gespoten via de aanspuitkanalen en aanspuitingen.

De matrijs is opgebouwd uit 1 of 2 deelvlakken en bestaat uit een variërend aantal vormholtes en kernen, afhankelijk van de complexiteit van het product dat geproduceerd wordt. De kosten voor een matrijs hangen hier uiteraard mee samen.

Een enkelvoudige matrijs heeft één holte en één kern. Met een meervoudige matrijs kunnen meerdere producten op hetzelfde moment gemaakt worden omdat deze meerdere holtes en kernen bevatten.

De gehele matrijs is in het bezit van koelmechanismen. Zodat de kunststof, wanneer de hele matrijs gevuld is, gekoeld kan worden en een definitieve vorm kan aannemen. Dit koelen gebeurt zo snel en zo gelijkmatig als mogelijk is.

Wanneer een matrijs volledig gevuld en voldoende gekoeld is, kan de matrijs geopend worden. Vervolgens wordt het product ofwel uitgestoten door de uitwerpzijde óf uitgenomen door een uitneemrobot.

Welke soorten kunststof zijn er?

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128