+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Metaal en Kunststof Reengineering

Heeft u al eens nagedacht over het minimaliseren van metalen onderdelen in uw product? Wij denken graag met u mee.

De omzetting van metaal naar kunststof is geen doel op zich, maar een middel. Bijvoorbeeld om assemblage- of investeringskosten te verminderen, meer vormvrijheid te krijgen of om de time-to-market te verkorten. Wij van Orange Plastics bieden u beproefde reengineeringstrajecten, van tekening tot levering.

Voordelen van Kunststof ten Opzichte van Metaal

Door uw product te vervaardigen in kunststof, verkrijgt u een aanzienlijk goedkoper en sneller productietraject. Kunststof is namelijk lichter, biedt meer ontwerpvrijheid en vereist fors minder assemblage- en afwerkingsstappen dan metaal.

Maar wees kritisch wanneer u een reeingineeringstraject overweegt. De verschillen tussen metaal en kunststof zijn groot. Succesvolle reengineering vereist daarom grondige kennis van metalen en kunststoffen om een naadloze vertaalslag te maken in de productie.

Orange Plastics analyseert uw product in al zijn componenten, gelet op uitvoering, vorm en functie. Door de grote verschillen tussen metaal en kunststof, is een afwijking van het initiële ontwerp soms onvermijdelijk om tot een succesvol eindresultaat te komen en uw winst te optimaliseren.

Wanneer Biedt Reengineering van Metaal naar Kunststof Voordelen?

Het is voor u mogelijk lastig in te schatten hoeveel kosten u kunt besparen door over te stappen van metaal naar kunststof. Wij van Orange Plastics kunnen u met onze ervaring in kunststof reengineering hierin bijstaan.

We analyseren elk aspect van uw product en wijzen u op voordelen en nadelen die kunststof reengineering u biedt. U krijgt een beeld van welke assemblage- en afwerkingsstappen kunnen worden weggestreept. Ook wanneer de overstap naar kunststof voor u minder zinvol is, geven wij u een eerlijk en deskundig advies. Sommige producten zijn nou eenmaal beter af in metaal dan in kunststof.

Neem contact met ons op voor een indicatie van hoe onze kunststofexpertise en engineers u kunnen helpen om succesvol uw product van metaal naar kunststof om te zetten.

 

 

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128