+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Personal Care Producten: Waarom is Spuitgieten de Beste Keuze?

Een mooi product verdient een gepaste verpakking. Een industrie waarin dit bij uitstek belangrijk is, is personal care.

Bij persoonlijke verzorgingsproducten draait alles om de verpakking. De aantrekkelijkheid van een verzorgingsproduct is key.

Maar niet alleen het uiterlijk van de verpakking is belangrijk. Vele factoren kunnen het verschil maken tussen een succes en een flop. Het is dan ook meer dan terecht dat onze klanten hoge eisen stellen aan de look and feel van hun personal care producten.

Denk bijvoorbeeld aan de afsluitbaarheid, juiste grondstof, het gebruikersgemak en ga zo door.

In dit blog bespreken we welke factoren essentieel zijn voor de succesvolle productie van een personal care product. Ook lichten we toe wanneer spuitgieten de juiste keuze is voor verpakkingen binnen deze productcategorie.

 

De looks van een personal care productverpakking

De juiste look is essentieel bij een personal care productverpakking, maar welke eigenschappen van het uiterlijk van uw product doen er toe?

spuitengieten personal care

Vorm

Het uiterlijk van een verzorgingsproduct is niet voor niets ontzettend belangrijk. De verpakking is het visitekaartje van uw product.

Dit begint al bij de vorm. Een vorm dient te passen bij het product. Het mooie aan de hedendaagse spuitgiettechniek is dat praktisch elke vorm mogelijk is. Wilt u een rondhoekige fles, flacon of pot? Of juist een hoekige verpakking? Of een combinatie van beiden? Spuitgieten maakt het, anders dan rotatiegieten en blaasgieten, mogelijk zelfs de meest complexe vormen te produceren.

Omdat wij voor elk product uniek matrijsgereedschap produceren, kunt u uw product vormgeven precies zoals u dat wilt.

Kleur

Naast vorm is het belangrijk dat een verpakking van een personal care product een constante kleur heeft. U wilt niet dat kleur na een tijdje vervaagd, bijvoorbeeld omdat de dagcrème, bodylotion of shampoo die u verkoopt niet samengaat met het materiaal van de verpakking.

Bij Orange Plastics weten we exact welke materialen en stoffen samengaan en welke niet. Zo kunnen wij de kleurconstantheid bewaken.

Etiket

Hoewel een spuitgieter niet gaat over het design van een etiket, is het wel zijn taak om ervoor te zorgen dat dit etiket een mooie plaats en voldoende ruimte krijgt op de verpakking.

Hier dient de spuitgieter al vroeg in het productieproces rekening mee te houden. Ook belangrijk is dat het materiaal op de plek waar het etiket komt geschikt is voor het hechten van dit etiket.  

Gebruikersgemak: hoe realiseert u dit voor personal care producten?

Minstens zo belangrijk als het uiterlijk van een verzorgingsproduct is het gebruikersgemak.

Wat had u in gedachten: een knijptube, pompje of doseerfles? Wel zo fijn als het allemaal naar behoren functioneert. Immers, niets is zo frustrerend als een verpakking die het gebruik van een product belemmert.

Bij Orange Plastics richten we het productieproces van A tot Z in, zodat de verpakking functioneert zoals u wilt. We zorgen ervoor dat uw verpakking gemakkelijk opengaat, goed hersluitbaar is en bovenal ook echt leeg gaat.

Hoe maakt u de keuze voor het juiste materiaal?

Bij personal care producten is hygiëne essentieel. En ook al zijn we bij Orange Plastics nog zo’n grote voorstander van recycling, we gebruiken geen gerecycled materiaal voor personal care producten.

Zo weten we honderd procent zeker dat we gebruikmaken van zuivere grondstoffen.

Een ander belangrijk aspect bij de keuze voor materiaal is de houdbaarheid van een product. U wilt vanzelfsprekend verzekerd zijn van een verpakking waarbinnen uw product langdurig houdbaar is.

Bij Orange Plastics adviseren we u graag over het juiste kunststof. Hierbij houden we naast het bovenstaande onder andere rekening met wanddikte, buigzaamheid en sterkte van de verpakking.

De mogelijkheden zijn uiteenlopend: hogedichtheidpolyetheen (HDPE), lagedichtheidpolyetheen (LDPE), polypropeen (PP), polyethyleentereftalaatglycol (PETG) of misschien zelfs een duurzame biobased kunststof.

Uw uiteindelijke keuze hangt af van uw wensen.

Spuitgieten en Personal Care: twee handen op één buik

Zoals u leest zijn er een hoop factoren waar u rekening mee dient te houden wanneer u van plan bent een verpakking voor een verzorgingsproduct te laten produceren.

Gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen. Orange Plastics bezit de nodige ervaring en expertise in personal care producten. We staan voor u klaar om samen tot de perfecte verpakking voor uw product te komen. 

Spuitgieten voor persoonlijke verzorgingsproducten kent een aantal belangrijke overeenkomsten met spuitgieten in de medische wereld. Lees hier alles over spuitgieten in de medische wereld. 

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128