+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Soorten Matrijzen

Bij Orange Plastics delen we matrijzen in, in verschillende klassen. Deze klassen lopen van een Klasse A1 Matrijs (zeer hoogwaardig) tot een Klasse A5 Matrijs (zeer kostenefficiënt gebouwd).

Een vuistregel in spuitgieten is dat hoe omvangrijker uw serie, des te hoogwaardiger de matrijs moet zijn. De optimale klasse hangt dus af van uw wensen.

Matrijsklasse A1

Deze matrijzen zijn geheel toegespitst op grootschalige series van een miljoen of meer stuks per matrijs. De matrijs is geoptimaliseerd om op hoog tempo grote producthoeveelheden te kunnen produceren. Een matrijs uit de A1 klasse is ontworpen van uitsluitend hoogwaardige materialen met caviteiten en kernen van gehard staal.

Matrijsklasse A2

Deze matrijs is geschikt voor series tot een miljoen stuks. Ze zijn zeer geschikt voor abrasieve materialen of delen die extreem hoge eisen stellen aan toleranties.

Matrijsklasse A3

Deze matrijsklasse wordt veel gebruikt in mediumgrootte productie. Ze zijn geschikt voor series tot 500.000 stuks en zijn aanzienlijk voordeliger dan klasse A1 en A2. Wanneer gewenst kunnen de kernen en caviteiten worden vervaardigd uit gehard staal.

Matrijsklasse A4

Deze matrijzen zijn geschikt voor series tot 100.000 stuks onderhoudsvrij. Ze bieden een betrouwbaar resultaat bij niet-abrasieve materialen. De matrijsbasis kan zowel van metaal als aluminium gemaakt zijn. De matrijskernen- en caviteiten kunnen rechtstreeks in het materiaal worden aangebracht, of voorzien van inserts uit staal, aluminium of een ander materiaal.

Matrijsklasse A5

Dit is een relatief laaggeprijsde matrijs voor series tot 5.000 stuks. De matrijs is zo economisch gunstig mogelijk opgebouwd, waarmee deze klasse populair is bij productie voor kleine series. Matrijsklasse A5 is ook populair bij de productie van prototypen, waarna de productie veelal met een hoogwaardigere matrijsklasse wordt voortgezet.

Uit welke onderdelen bestaat een matrijs?

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128