+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Kunststof Spuitgieten

Orange Plastics is uw partner bij kunststof spuitgieten. Met meer dan twaalf jaar ervaring in uiteenlopende industrieën, bieden wij een uiterst solide basis voor een succesvol productietraject.

Onze gehele bedrijfsvoering is naadloos op elkaar afgestemd, zodat we een snel en hoogwaardig kunststof spuitgiettraject bieden tegen lage kosten.

Wat is spuitgieten?
Harm legt het hieronder aan je uit:

Onze werkwijze

Onze gehele bedrijfsvoering is naadloos op elkaar afgestemd, zodat we een snel en hoogwaardig kunststof spuitgiettraject kunnen aanbieden tegen lage kosten.
Stap 1. Ontwerp en Optimalisatie van uw Spuitgietproduct
U levert uw productontwerp, wij voeren het voor u uit. Door vele jaren ervaring in kunststofproductie en spuitgieten kan Orange Plastics uw productontwerp naadloos omzetten in een spuitgietbaar 3D-design. Niet elk product laat zich zomaar spuitgieten in kunststof. We helpen de haalbaarheid te beoordelen, wijzen op verbeterpunten en schaven desgewenst de scherpe randjes eraf, soms letterlijk.
Stap 2. Matrijzen voor Spuitgieten
Op basis van het 3D-productdesign maken wij uw spuitgietmatrijzen. De matrijsconstructie wordt vervaardigd aan de hand van gedetailleerde 3D-matrijstekeningen, welke wij in-huis realiseren. Elk productdetail vindt zo zijn weerslag in de matrijs. Onze grondige kennis van het spuitgietproces en ervaring met moldflow-analyses stelt ons in staat hindernissen in de productie een stap voor te zijn met een gedegen matrijsopbouw. Na de proefspuiting en uw goedkeur volgt de daadwerkelijke productie.
Stap 3. Spuitgietproductie
Wij beschikken over productiefaciliteiten in Nederland en China, zodat we elk component van uw kunststof eindproduct kostenefficiënt kunnen produceren. Uw product bepaalt de keuze van onze productielocatie. Volumineuze producten, of producten zonder assemblage, spuitgieten we in Nederland. Zo zijn we het meest kostenefficiënt en produceren we met een zo klein mogelijke carbon footprint. Indien uw product uit meerdere onderdelen bestaat en diverse nabewerkingen behoeft, is het efficiënter deze te spuitgieten op onze locatie in China. Nadat het spuitgieten is voltooid, wordt uw product desgewenst verder afgewerkt voor een fraai eindresultaat, bijvoorbeeld met technieken als natlakken, bedrukken en printen.
Stap 4. Assemblage na Spuitgieten
Een cruciale stap in het realiseren van uw eindproduct is het samenvoegen van de verschillende componenten. Na assemblage worden uw producten uitvoerig gecontroleerd. Indien gewenst, vindt de assemblage plaats in onze Cleanroom ISO 14644-1 class 5.
Stap 5. Verpakken na Spuitgieten
Wilt u uw eindproduct direct gereed hebben voor de verkoop? Orange Plastics verzorgt desgewenst uw gehele verpakkingstraject. Wij verzorgen blisters, full-color bedrukte dozen en sluiten handleidingen bij.
Stap 6. Levering
Uit welke fabriek van Orange Plastics uw eindproduct ook komt, wij garanderen een snelle en efficiënte levering. Afhankelijk van uw wensen, spreken wij een levertijd en locatie af. Indien gewenst nemen we u ook de logistiek uit handen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Of lees meer over onze productielocaties

Matrijzen
Lage matrijskosten door eigen matrijzenmakerij
Hoogwaardige kwaliteit door moderne productietechnieken
Minimale doorlooptijden
 
Reengineering
Winstoptimalisatie door uw eindproduct in kunststof
Minder stappen tijdens assem- blage en geen nabewerkingen
Profiteer van onze brede ervaring in reengineeringstrajecten
Totaalproductie
Optionele Cleanroom assemblage (ISO class 5)
Totaaloplossingen voor afwerking en verpakking
Vakkundige en veelzijdige assemblage

Productielocaties Nederland & China

U hebt een ontwerp voor een plastic product en zoekt een betrouwbare spuitgietpartner die dit omzet naar een tastbaar product.

Welk productieland is daarbij de beste keuze? Veel mensen kiezen ervoor in China plastic producten te produceren. Maar wanneer bent u het best af bij Chinese plastic productie en wanneer in Nederland? Orange Plastics produceert zowel in Nederland als China. Uw plastic product wordt geproduceerd waar dat het meest efficiënt is.

Duurzaamheid

Orange Plastics is zich als kunststofproducent bewust van zijn verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen.

Ons productieproces verlegt de lat van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kunststofproductie. Tegelijkertijd biedt het een kostenvoordeel voor onze klanten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ons partnerschap met Return2Sender, ook wel afgekort met R2S.

Aangesloten bij Return2Sender
Minder verbruik van fossiele grondstoffen
Lagere productiekosten: 'used to create new'

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128