+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Spuitgieten voor de Bouwsector

Orange Plastics produceert als spuitgieter volop voor de bouwsector.

Van kleine kunststof afstandhouders voor het beton, tot compleet gereedschap waarmee de bouwvakker zijn vak moet kunnen uitoefenen. Er wordt veel kunststof gebruikt in de bouw. Spuitgieten is de primaire productietechniek voor de realisatie van deze kunststof onderdelen, hulpstukken en gereedschappen.

Welke voordelen biedt spuitgieten de bouwsector ten opzichte van alternatieve productietechnieken? Aan welke specifieke eisen moet een product voldoen voor gebruik in de bouwsector? En hoe selecteert u een gedegen spuitgietpartner voor de productie ervan? Deze onderwerpen staan centraal in dit blog.

Waarom heeft spuitgieten de voorkeur bij kunststofproductie in de bouwsector?

Voor veel producten in de bouwsector zijn in potentie uiteenlopende productietechnieken geschikt. Toch kiest men veelal voor spuitgieten. Dit omdat het diverse belangrijke voordelen biedt met betrekking tot prijs, productieaantallen en toepassingsmogelijkheden.

spuitgieten bouwsector

Voordeel 1: Prijs

Kunststofproductie voor de bouwsector wordt gekarakteriseerd door relatief grote series. Seriegroottes van 50,000 stuks zijn hierbij eerder regel dan uitzondering. Elke cent die van de productiekosten kan worden afgeschaafd levert daardoor grote voordelen op onder de streep. Hetzelfde geldt voor tijdswinst bij de productietijd per product.

Spuitgieten is bij uitstek geschikt om dergelijke hoge productieaantallen efficiënt en rendabel te produceren. Matrijzen laten zich middels moderne moldflow-analyses in vergaande mate optimaliseren om op grote schaal een zo voordelig mogelijk productietraject mogelijk te maken, zonder enige concessie te doen aan kwaliteit.

Voordeel 2: repeteerbaarheid en betrouwbaarheid

Voor veel producten die worden gebruikt in de bouwsector is accurate productconsistentie wenselijk voor de veiligheid en effectiviteit in het gebruik. De verschillen tussen de producten dienen dus minimaal te zijn. De hoogwaardige matrijzen en nauwgezette kunststofsamenstellingen bij spuitgieten garanderen deze hoge mate van repeteerbaarheid. Niet voor niets geeft ook de medische sector de voorkeur aan spuitgieten – repeteerbaarheid kan hierbij eveneens van levensbelang zijn.

Voordeel 3: geschiktheid voor diverse producten

Veel technieken in kunststofproductie zijn uitsluitend geschikt voor specifieke productsoorten. Zo lenen alternatieve technieken als rotatiegaten en blaasgieten zich enkel voor de productie van holle producten.

Spuitgieten is als productiemethode voor tal van producten geschikt én rendabel. Het leent zich van oudsher voor de productie van simpele kunststof onderdelen in grote aantallen. Door continue ontwikkeling in kennis en techniek is spuitgieten al sinds tijden eveneens geschikt voor complexe producten bestaande uit meerdere componenten en zelfs meerdere materialen.

Let hierop wanneer u een spuitgietpartner zoekt voor de bouwsector

Bent u op zoek naar een spuitgietpartner voor de productie van producten voor in de bouw? Let dan met name kritisch op de matrijstypen en productielanden.
Voor kunststofproductie in de bouwsector zijn stalen matrijzen wenselijk. Dit vanwege de relatief grote series. Doorgeharde stalen matrijzen zijn gegarandeerd goed voor 1 miljoen cycli, daar waar aluminium matrijzen slechts 20,000 shots garanderen. Bij de productieaantallen van de bouwsector geniet een spuitgietpartner met stalen matrijzen dus doorgaans de voorkeur.

Kies daarnaast voor een productieland dat past bij het product dat u wilt produceren. Eenvoudige producten die weinig tot geen manuele assemblage vereisen laten zich het meest rendabel produceren in Nederland. Wanneer u een complexer product met assemblagehandelingen laat produceren, levert China u veelal een kostenefficiënter productietraject op.
Orange Plastics maakt gebruik van stalen matrijzen en beschikt over productielocaties in zowel China als Nederland. Hiermee zijn we in staat een optimaal productietraject op te zetten voor elke behoefte uit de bouwsector.

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128