+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Spuitgieten voor de Voedingsindustrie

We staan er als consument niet zo bij stil, maar tegenwoordig wordt bijna elk voedingsmiddel in de supermarkt gepresenteerd in een passende verpakking. En vaak – zonder dat we dat beseffen – speelt deze verpakking een grote rol in de keuze voor het wel of niet plaatsen van dat product in ons winkelwagentje.

Het uiterlijk van een product kan het verschil maken tussen een ‘ja’ en een ‘nee’. Het is daarom belangrijk het voedingsproduct zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren richting de consument.

Spuitgieten is de meest gangbare productiemethode voor de vervaardiging van verpakkingen van voedingsmiddelen. Deze methode brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit en kosten. In dit blog lichten we de vier grootste voordelen toe.

 

Voordeel 1: Elke vorm is mogelijk

Wanneer u de verpakking voor een product wilt laten produceren heeft u vaak een heel goed beeld van hoe deze verpakking eruit moet komen te zien.

Voedselindustrie spuitgieten

De verpakking van een product is vaak het eerste wat het netvlies van de consument bereikt.

Het grote voordeel van spuitgieten is dat hierbij nagenoeg elke vorm mogelijk is. Een spuitgieter maakt voor u precies de vorm die u in gedachten heeft. Dit is mogelijk omdat we voor elk product uniek matrijsgereedschap maken. Deze matrijzen maken een hoge mate van complexiteit mogelijk in allerlei vormen en materialen.

Het door u gekozen kunststof wordt in vloeibare vorm in deze matrijzen gespoten. Voor u het weet is het plaatje in uw hoofd omgetoverd tot een levensecht product.

Precies zoals u het zich had voorgesteld.

Voordeel 2: Ruime keuze aan materiaal voor gewenste producteigenschappen

Verpakkingen van voedingsmiddelen vereisen veel verschillende eigenschappen.  Zo dient de ene verpakking tien minuten op 900 watt in de magnetron te overleven. Terwijl een andere verpakking geen kik mag geven bij meerdere weken in het vriesvak of een half uur in de oven.

Ook kan de wens voor houdbaarheid van een product per verpakking flink verschillen.

Het grote voordeel van spuitgieten is dat het te combineren is met een ontzettend groot aanbod aan materiaal. Van thermoplastische kunststoffen, synthetische elastomeren, natuurrubbersoorten tot thermoharders. Om deze reden is het mogelijk nagenoeg elke gewenste producteigenschap aan uw verpakking toe te voegen. Alles over verschillende soorten kunststoffen leest u hier. 

Voordeel 3: Ruimte voor specifieke wensen

Een derde voordeel van het produceren van verpakkingen met spuitgieten is dat er bij deze productiemethode ruimte is voor specifieke wensen.

Elk spuitgietproduct is uniek, en niet alleen in vorm.

Wilt u bijvoorbeeld een hersluitbare verpakking? Of heeft u de wens om uw verpakkingen te kunnen stapelen?

En wilt u een transparant product, of juist liever niet? Dit is allemaal mogelijk wanneer u kiest voor het spuitgieten van uw voedingsmiddelenverpakking.

Voordeel 4: Grote aantallen met consistente kwaliteit

Wanneer u verpakkingen laat produceren wilt u er meestal in grote oplagen. De spuitgietmethode is uitermate geschikt voor de productie van hoge aantallen tegen lage kosten.

Een ander groot voordeel van spuitgieten is dat deze methode constante kwaliteit levert: elke verpakking is identiek aan de vorige.

Dit maakt deze methode veilig en betrouwbaar.

Produceren bij Orange Plastics

De keuze voor een productiemethode voor uw voedingsmiddelen is een belangrijke. Gelukkig hoeft het niet altijd een lastige te zijn.

Bent u van plan een verpakking te laten produceren, let er dan op dat uw spuitgieter ervaring heeft met verpakkingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Heeft u vragen omtrent spuitgieten voor voedingsmiddelen? Bij Orange Plastics beantwoorden we ze graag. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. 

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128