+31 (0) 346 252 128 info@orangeplastics.com

Van Losse Onderdelen tot Compleet Eindproduct: Alles over Assemblage

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u stofzuigt, of met uw computermuis op een website scrolt. Maar veel van de producten die u in het dagelijks leven gebruikt zijn opgebouwd uit veel losse onderdelen. Het verbinden van de losse onderdelen in een spuitgietproces noemen we de assemblage.

In dit blog leest u alles over de assemblagefase. Wanneer is het nodig om te assembleren, hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de voordelen van het gebruiken van een cleanroom? Ook kijken we naar hoe assemblage op een later moment kan profiteren van een goed uitgedacht design in de beginfase.

 

Vaak moeten meerdere componenten van kunststof worden samengevoegd voordat er sprake is van een eindproduct. Denk bijvoorbeeld aan de grip en het borsteltje van een tandenborstel. Anderzijds zijn er ook producten die subtiele toevoegingen nodig hebben die niet in de machine zelf aan elkaar vast kunnen worden gemaakt. Denk aan schroefjes, metalen onderdeeltjes of labels. Ook hier speelt assemblage een rol. 

Er zijn vele manieren om tot een eindproduct te komen. Aan iedere manier kleven verschillende kosten, materialen en arbeidsuren die in overweging genomen moeten worden. Laten we eens kijken hoe dit zit.

Assemblage met de hand

De meest voorkomende methode van assemblage is vandaag de dag manuele assemblage. Dit kan gedaan worden in een lange rij van medewerkers direct nadat de spuitgietmachine klaar is of in een losse assemblagefabriek.

Het laatste heeft de voorkeur wanneer een product met vele componenten (niet van plastic) gecombineerd dient te worden waarvoor geavanceerde productietechnieken nodig zijn. Stelt u zich eens voor dat u een zaklamp produceert. Om ervoor te zorgen dat deze zaklamp straks werkt, moet er zeer specifiek geassembleerd worden met de juiste techniek voor interne bedrading, belichting en werking van de batterij. Hierbij zijn extra tools nodig zoals lasapparatuur en verschillende schroevendraaiers.

Uw spuitgietpartner helpt u om te bepalen of manuele assemblage voor u de meest kostenefficiënte manier is om uw product naar wens te maken.

assamblage fase

Een slim design is het halve werk

Wanneer u een product gaat produceren, is het goed om vooruit te denken. ‘Designing for assembly’ helpt u om kosten en productietijd in grote mate in te perken. Slimme designers zijn in staat om designs te creëren waarbij het aantal componenten dat later geassembleerd moet worden veel lager is dan gemiddeld.  

Assemblage in een cleanroom

Wanneer het aankomt op hygiëne en de kans op besmetting is assemblage logischerwijs de meest risicovolle fase in het spuitgietproces. Aangezien de onderdelen door vele handen worden aangeraakt en bewerkt, verhoogt iedere stap in het assemblageproces de kans op besmetting.

Tegenwoordig bieden spuitgieters daar een oplossing voor: assemblage in de cleanroom. Hier nemen zij strenge voorzorgsmaatregelen voor een gezonde, hygiënische werkomgeving. Met name producten voor de voedselindustrie of medische wereld zoals spuiten of verpakkingen van etenswaarden profiteren van assemblage in een cleanroom.

Assemblage in de matrijs

Een innovatief alternatief naast de gebruikelijke assemblage met de hand is ‘in-mold assemblage’. Ofwel: assemblage in de matrijs. Hierbij combineert uw spuitgieter meerdere componenten in de matrijs zelf gedurende het spuitgietproces.

Naast het duidelijke snelheidsvoordeel, resulteert deze vorm van assemblage vaak in producten met een consistentere kwaliteit omdat machinewerk zorgt voor een preciezere verbinding en een kleinere kans op kromtrekken of inkrimpen. Het nadeel van deze methode is dat het vaak een relatief hoog productievolume vereist wil het winstgevend blijven. Dit is het geval omdat de investering in de matrijs zo’n 30 tot 70% hoger kan liggen dan bij een standaard matrijs. 

Vindt u het lastig in te schatten welke vorm van assemblage voor uw product het meest geschikt is? Of bent u benieuwd of u uw design slimmer kunt inrichten voor de assemblagefase? Orange Plastics helpt u graag.

Spuitgieten bij Orange Plastics

Snel. Flexibel. Chinese en Nederlandse productielocaties. Geheel afgestemd op kwaliteit en efficiëntie.

Ja, er zijn veel redenen om voor Orange Plastics te kiezen.

Benieuwd naar wat Orange Plastics voor uw (nieuwe) product kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Orange Plastics BV
Straatweg 26
3604 BB Maarssen

Leveringsvoorwaarden

TELEFOON
+31 (0) 346 252 128